Dłuuuuuuuuuuuuuuugo mnie nie było oj długo, z UK przeprowadziłam się na jakiś czas do Polski, a teraz stacjonuje na innych wyspach i odkrywam kolejną kuchnie :) Poza tym jest nowa szata graficzna i zmiana zdjęć :) mam nadzieję, że Wam się spodoba.Ale dziś mocno czekoladowy blok z białej czekolady i przepysznymi orzechami, płatkami oraz rodzynkami.Składniki:- 150 g margaryny- 1/2 szklanki cukru (125g)- 2 łyżeczki cukru waniliowego- 300g mleka pełnego w proszku- 150 ml wody- Sok z 1/2 cytryny- 150g orzechów włoskich- 100g rodzynek- 100g płatków kukurydzianych- 50g posiekanej białej czekoladyW rondelku rozpuść margarynę, dodajemy wodę i cukier. Mieszamy aż cukier się rozpuści. Na koniec dodajemy cukier wanilinowy. Orzechy przebieramy i wymieszajmy z rodzynkami. Mleko w proszku przesiać przez sitko, aby zlikwidować wszystkie grudki. Do mleka wlewamy zawartość rondelka i sok z cytryny. Wszystko mieszamy dokładnie mikserem. Do mlecznej masy dodaj orzechy, czekoladę i płatki kukurydziane. Dokładnie wymieszaj. Foremkę keksową o wymiarach 12x21cm wyłóż papierem do pieczenia. Do formy przełóż masę i dokładnie ugnieć dłonią. Blok odstaw na 12 godzin do lodówki. Kroimy mocno schłodzony.życzę Wam kochani smacznego :) I szykuję kolejny wpis :)