Wykonanie
Barszcz to chyba najtrudniejsza dla mnie zupa. Kwestia dobrania ilości składników jest bardzo istotna dla smaku zupy. Kiedyś dostałam od koleżanki idealne proporcje do uzyskania tego niesamowitego smaku.

Składniki:
- 2
jabłka,
- 1 kg
buraków,
- 1 łyżka
soli,
- 2
kostki rosołowe warzywne,
- 4 łyżki
cukru,
- 1
liść laurowy,
- 2 ziarenka
ziela angielskiego,
- 1 łyżeczka
pieprzu w ziarenkach,
- 4 łyżki
octu,
- 1 łyżeczka
majeranku,
- 2 litry
wody.
Sposób wykonania:
Buraki obrać, wrzucić do garnka, zalać
wodą i dodać resztę składników.
Jabłka obrać i dodać w całości. Gotować do miękkości
buraków.
Jabłka i
buraki wyjąć, zupę można jeszcze przecedzić przez drobne sito.