Jestem wielką fanką tradycyjnych sajgonek( no może nie do końca takich tradycyjnych bo w mojej wersji są nieco lżejsze [klik] ), jednak czasami lubię sobie zrobić odmianę i zawinąć w papier ryżowy coś innego niż chińskie warzywa z kurczakiem. Bo tak naprawdę można wsadzić tam wszystko, a smakuje jakoś tak fajniej niż rozrzucone na talerzu ;)Składniki(1 porcja)-1/3 woreczka ugotowanej kaszy gryczanej niepalonej-kilka różyczek brokuła( może być mrożony)-ok. 100 g mielonego mięsa-5-6 zwojów papieru ryżowego-czosnek, sól i pieprz-olej kokosowy/oliwa z oliwek do smażeniaDressing miodowo-musztardowy-łyżeczka oliwy-łyżeczka musztardy-łyżeczka miodu-łyżka sosu sojowegoUgotowanego brokuła drobno posiekać i podsmażyć na patelni z mięsem mielonym. Ugotowaną kaszę ugnieść widelcem z mięsem i brokułem( można delikatnie zmiksować), doprawić. Tak przygotowanym farszem nadziewać zwilżone zwoje papieru ryżowego i smażyć sajgonki na niewielkiej ilości oliwy lub olejukokosowegoW międzyczasie wymieszać składniki dressingu, polać nim sajgonki.