Wykonanie
Kochane
ciasto francuskie . Któż nie zna jego zalet ? Idealne do szybkich przystawek , idealnedo przekąsek . Nic : tylko , wymyślać i piec. Moim
hitem ostatnio są przekładane bułeczki.

Składniki2
ciasta francuskie1/2 kg
karkówki lub
łopatki (może być gotowe mielone)4cebule
czosnkowe4
pomidory20dkg
sera żółtego1/2 łyżeczki
soli1 łyżeczka płaska
pieprzu1 łyżka
majeranku lub
oreganooliwa do smażeniaWykonanieKrok 1 3
cebule pokroić drobno i podsmażyć . Dodać zmielone
mięso, cały czas mieszać ..Smażyć ok 10 minutKrok 2 Dodać
sól,
pieprz,
majeranek , dobrze wymieszać .Krok 3 Na blachę rozłożyć płat
ciasta francuskiego . Nałożyć farsz na ciasto równorozprowadzić.Krok 4 Przykryć drugim
ciastem.Krok 5 Górną warstwę ciasta pokroić w kwadraty , środek każdego kwadratu rozciąć na krzyż irogi wywinąć na zewnątrz ,tak aby
mięso było widoczne.Krok 6
Pomidory i pozostałą
cebulę pokroić w krążki.Krok 7 Do powstałych kieszonek włożyć po kilka krążków
cebuli ,
pomidora , posypać ztartym
serem .Krok 8 Zapiekać w rozgrzanym piekarniku do 190 stopni ok 20 minut ( do zrumienienia ciasta)

Krok 9 Po upieczeniu , podzielić ciasto na części.