ßßß
Składniki2 ciasta francuskie1/2 kg karkówki lub łopatki (może być gotowe mielone)4cebule czosnkowe4 pomidory20dkg sera żółtego1/2 łyżeczki soli1 łyżeczka płaska pieprzu1 łyżka majeranku lub oreganooliwa do smażeniaWykonanieKrok 1 3 cebule pokroić drobno i podsmażyć . Dodać zmielone mięso, cały czas mieszać ..Smażyć ok 10 minutKrok 2 Dodać sól, pieprz,majeranek , dobrze wymieszać .Krok 3 Na blachę rozłożyć płat ciasta francuskiego . Nałożyć farsz na ciasto równorozprowadzić.Krok 4 Przykryć drugim ciastem.Krok 5 Górną warstwę ciasta pokroić w kwadraty , środek każdego kwadratu rozciąć na krzyż irogi wywinąć na zewnątrz ,tak aby mięso było widoczne.Krok 6 Pomidory i pozostałą cebulę pokroić w krążki.Krok 7 Do powstałych kieszonek włożyć po kilka krążków cebuli , pomidora , posypać ztartym serem .Krok 8 Zapiekać w rozgrzanym piekarniku do 190 stopni ok 20 minut ( do zrumienienia ciasta)
Krok 9 Po upieczeniu , podzielić ciasto na części.