Takie sobie pospolite racuchy , a ile możliwości ?. Na słodki ,na slono,na ostro , na kwaśno.Możliwości multum. Ważne również że znikają z talerza bez komentarzy . Dzisiaj zrobiłam z ogórkiem i pomidorem.Składniki1 szklanka mąki2 jajka200g kefiru1 łyżeczka proszku do pieczeniasól do smaku1/2 ogórka szklarniowego1 pomidoroliwa do smażeniaWykonanieKrok 1 Ogórek i pomidor myję i obieram ze skórki ,następnie kroję w kostkę .mąkę przesiewam do wysokiej miseczki i dodaję jajka,kefir,proszek do pieczenia,dokładnie mieszam.Krok 2 Dodaje pokrojone warzywa i 1/2 płaskiej łyżeczki soli ,powtórnie mieszam.(gęstość ciasta powinna być jak jagurt grecki .)Krok 3 Na rozgrzaną patelnie nakładam placuszki i smażę na rumianoPodaje z twarożkiem rozrobionym śmietaną i z odrobina szczypiorku