Wykonanie
Nie wiem jak to nazwać . Bo to ani farsz ani nadzienie . Po prostu taki wkład . Na prędce wymyślony i tak też zrobiony . na szczęście w smaku idealny . Moja rodzinka już od dawna przyzwyczajona ze nie ma u nas zwykłego kotleta cz to z
kurczaka ,czy
schabowego. Oczekują że coś tam w środku
siedzi . Nie mogłam ich rozczarować.

Skladniki3 sztuki
filetu z piersi kurczaka3 plastry
sera żółtego ( lub innego ale roztapialnego )20 dkg
fasolki szparagowej ( ja miałam zieloną)
sól,
pieprzolej i
bułka tarta do smażeniaWykonanie
Fasolkę myję czyszczę z końcówek i wrzucam do osolonej ,gotującej się
wody na 5 minut. Filety delikatnie rozbijam , oprószam
solą i
pieprzem . Na każdy drobiowy placek kladę plaster
sera i po kolka strąków ugotowanej
fasoli. Zawijam , obtaczam w
bułce tartej i smażę , po 3 minuty z każdej strony( na okrągło)