ßßß
Składniki :4 kotlety schabowe4 jabłka1/2 opakowania suszonej żurawiny50 g masła1 łyżka startego świeżego imbiru2 łyżki octu winnego1 łyżeczka musztardy sarepskiej4 łyżki brązowego cukru1 łyżeczka pieprzu młotkowanego z kolendrąsól1 łyżeczka czosnku granulowanego1 łyżeczka chiliolejPrzygotowanie :Kotlety lekko rozbijam.Pieprz młotkowany , sól, czosnek granulowany i chili mieszam z olejem ( około 2 łyżki oleju).Kotlety wkładam do oleju, dokładanie obtaczam i odstawiam na 30 minut.Jabłka obieram , kroję na plasterki.Na patelni rozpuszczam masło, wkładam jabłka i podsmażam kilka minut.Dodaję cukier, mieszam i podsmażam kolejne kilka minut ( ok 3 ).Dodaję musztardę, ocet, imbir, żurawinę i pod przykryciem duszę około 15 minut.Po upływie 15 minut, zdejmuję przykrywkę i na dużym ogniu odparowuje płyny.Kotlety wyjmuję z marynaty i układam na grillu elektrycznym ustawionym na 3 maksymalny stopień grzania, grilluję około 3 minut z każdej strony.Kotlety zdejmuję z grilla i odstawiam na około 5 minut by mięso odpoczęło.