Wykonanie

Składniki :4 kotlety
schabowe4
jabłka1/2 opakowania
suszonej żurawiny50 g
masła1 łyżka startego świeżego
imbiru2 łyżki
octu winnego1 łyżeczka
musztardy sarepskiej4 łyżki
brązowego cukru1 łyżeczka
pieprzu młotkowanego z
kolendrąsól1 łyżeczka
czosnku granulowanego1 łyżeczka
chiliolejPrzygotowanie :Kotlety lekko rozbijam.
Pieprz młotkowany ,
sól,
czosnek granulowany i
chili mieszam z
olejem ( około 2 łyżki
oleju).Kotlety wkładam do
oleju, dokładanie obtaczam i odstawiam na 30 minut.
Jabłka obieram , kroję na plasterki.Na patelni rozpuszczam
masło, wkładam
jabłka i podsmażam kilka minut.Dodaję
cukier, mieszam i podsmażam kolejne kilka minut ( ok 3 ).Dodaję
musztardę,
ocet,
imbir,
żurawinę i pod przykryciem duszę około 15 minut.Po upływie 15 minut, zdejmuję przykrywkę i na dużym ogniu odparowuje płyny.Kotlety wyjmuję z marynaty i układam na grillu elektrycznym ustawionym na 3 maksymalny stopień grzania, grilluję około 3 minut z każdej strony.Kotlety zdejmuję z grilla i odstawiam na około 5 minut by
mięso odpoczęło.