ßßß Cookit - przepis na Przekładaniec z gruszką i gorgonzolą

Przekładaniec z gruszką i gorgonzolą

nazwa

Wykonanie

Soczyste polędwiczki z gruszką i serem gorgonzola.
Składniki :
polędwiczka wieprzowa długa
2 twarde gruszki
ser gorgonzola
2 łyżeczki miodu wielokwiatowego
pieprz czarny
1 łyżeczka tymianku
1/2 łyżeczka szałwii
łyżka masła
1 czubata łyżeczki czosnku suszonego w płatkach
oliwa
Przygotowanie :
Mięso kroję w plastry. Rozbijam dłonią.
Mięso przyprawiam pieprzem, miodem, tymiankiem, szałwią, czosnkiem i dolewam 2 łyżki oliwy. Wcieram przyprawy w mięso. Odstawiam na 20 minut.
Gruszek nie obieram, kroję w plasterki. Podduszam chwilę na maśle.
Ser kroję w plastry.
Mięso smażę na rozgrzanej patelni, około 2 minut z każdej strony.
W naczyniu żaroodpornym układam na przemian : plaster mięsa i plaster gruszki. Na górze układam plastry sera.
Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni do czasu aż ser się rozpuści.
Podaję z pieczonymi ziemniakami.
I gotowe :)
Źródło:http://myszkagotuje.blogspot.com/2013/10/przekadaniec-z-gruszka-i-gorgonzola.html