Wykonanie
Polędwiczki pieczone z
boczkiem,
cebulą, i
musztardą ...

Składniki :polędwiczka wieprzowaopakowanie
boczku wędzonego w cienkich plastrach5 łyżek
musztardy sarepskiej1 łyżeczka
tymianku + do wtarcia w
mięso1 łyżeczka
papryki ostrej + do wtarcia w
mięso1 łyżeczka
czosnku granulowanego + do wtarcia w
mięsomasło + łyżeczka
oliwy do smażeniapół
czerwonej cebuliPrzygotowanie :
Mięso myję, osuszam, oczyszczam. Wcieram
tymianek,
paprykę i
czosnek w całą polędwiczkę.Na patelni rozgrzewam około 2 łyżek
masła i łyżeczkę
oliwy, wkładam
mięso i obsmażam z obydwu stron. w miseczce mieszam
musztardę, łyżeczkę
papryki,
czosnku,
tymianek.Naczynie żaroodporne smaruję
oliwą,
cebulę kroję w piórka.Zdejmuję polędwiczkę, kroję w grube plastry.Układam w naczyniu, nakładam masę z
musztardy, następnie plastry
boczku, posypuję
cebulą i odrobiną
tymianku.Wkładam na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.Podaję z
ryżem.Smacznego :)


