ßßß
Składniki :4 kotlety karkowe4 ząbki czosnku4 łyżki wódki1 cebula3 liście laurowe3 ziela angielskie2 łyżki majeranku1 łyżka ostrej papryki1 łyżeczka chilisól, pieprz, olej+ masło solone, pieczone ziemniakiPrzygotowanie :Kotlety lekko rozbiłam . Przyprawiłam solą i pieprzem.Czosnek przecisnęłam przez praskę, wymieszałam z drobno posiekaną cebulą, wódką, ostrą papryką, chili, majerankiem, zielem angielskim, liśćmi laurowymi oraz olejem ( około 3-4 łyżki).Kotlety włożyłam do marynaty ( najlepiej by postały całą noc) ja odstawiłam na około 3 godziny .Karkówkę odsączyłam z marynaty i grillowałam na grillu elektrycznym na najwyższej mocy, około 10 minut z każdej strony.Na grillowane kotlety kładę plaster solonego masła, podaję z pieczonymi ziemniakami.