Wykonanie

Grillowane
polędwiczki z sypką
kaszą gryczaną i warzywnym gęstym sosem.Składniki :polędwiczka wieprzowa długa
kasza gryczana firmy Kupiecognista
mieszanka przypraw firmy Kamis ( w młynku)2 czubate łyżeczki
pomidorów suszonych z
czosnkiem i
bazylią firmy Kamis2 ząbki
czosnku1/2 łyżeczki
rozmarynu1 łyżeczka
tymianku1 i 1/2 łyżeczki
ziół prowansalskichsos :1 mała
czerwona cebula1
papryka czerwona10
pomidorków koktajlowych1 suszona
papryczka chili2 ząbki
czosnkuPrzygotowanie :Sos :
cebulę i
czosnek drobno siekam, papryczkę rozkruszam - wszystko razem podsmażam na
oliwie.
Paprykę kroję w kostkę,
pomidorki na pół. Dodaję na patelnię. Smażę aż
pomidorki zaczną się rozpadać.Warzywa blenduję.
Mięso : kroję na plastry, rozbijam dłonią przyprawiam ognistą mieszanką,
pomidorami,
rozmarynem,
tymiankiem i
ziołami prowansalskimi,
czosnek przeciskam przez praskę i wszystko wcieram dokładanie w
mięso. Zalewam łyżką
oliwy.
Kaszę gotuję. ( Ja do gotowania dodaję płaską łyżkę
masła, ale nie jest to konieczne).
Mięso układam na grillu i piekę.Podaję
kaszę,
mięso i sos :) i gotowe :) p.s oczywiście można polać od razu
mięso sosem i
kaszę.

p.s przygotowałam ostatnio dwa zdrowe obiady w tych samych kolorach to pierwsza propozycja , a na drugą czyli
pieczone indyka zapraszam już wkrótce.