ßßß Cookit - przepis na Czerwony krem a'la gazpacho i powrót do blogowania :)

Czerwony krem a'la gazpacho i powrót do blogowania :)

nazwa

Wykonanie

Zupełnie przypadkiem, Paweł, rokujący światową sławą muzyk z Evergreens, przypomniał mi dziś o blogu :) Witajcie :) Minął rok. Ciężki, pracowity, kończący i rozpoczynający wiele spraw. Moja przygoda z gotowaniem na chwilę bardzo zwolniła ale chyba wracam na dobre tory :)
Co na dziś? Bez szału i fajerwerków - ale smakowicie :) Letnia wersja mojego ulubionego Czerwonego kremu . Bez bulionu, podawana na zimno a'la gazpacho :)
Składniki:
4 pomidory
4 czerwone papryki
2 czerwone cebule
1 główki czosnku
suszone pomidory
oliwa z oliwek extra virgin, ja używałam domowej chilli & garlic
Mozzarella (u mnie 10% fat firmy Saputo)
przyprawy: świeżo mielony pieprz, oregano, bazylia
Do dzieła:
Wszystko przygotowujemy jak w przepisie na Krem z pieczonych warzyw, pomijamy tylko wątek bulionu :)
Ah, no i oczywiście suszonych pomidorów nie pakujemy do piekarnika :) Wrzucamy je do malaksera dopiero z upieczonymi warzywami. Miksujemy, przyprawiamy solidnie ziołami, pieprzem i gotowe! Bez gotowania :)
Ja swój krem podaję schłodzony, z krojoną mozzarellą - ale oczywiście można go śmiało podgrzać, jeśli macie ochotę na lekką kolację chłodniejszego wieczoru :)
Źródło:http://spektrum-smaku.blogspot.com/2013/07/czerwony-krem-ala-gazpacho-i-powrot-do_31.html