Wykonanie
Zupełnie przypadkiem, Paweł, rokujący światową sławą muzyk z Evergreens, przypomniał mi dziś o blogu :) Witajcie :) Minął rok. Ciężki, pracowity, kończący i rozpoczynający wiele spraw. Moja przygoda z gotowaniem na chwilę bardzo zwolniła ale chyba wracam na dobre tory :)Co na dziś? Bez szału i fajerwerków - ale smakowicie :) Letnia wersja mojego ulubionego Czerwonego kremu . Bez
bulionu, podawana na zimno a'la gazpacho :)Składniki:4
pomidory4
czerwone papryki2
czerwone cebule1 główki
czosnkususzone pomidoryoliwa z oliwek extra virgin, ja używałam domowej
chilli & garlic
Mozzarella (u mnie 10% fat firmy Saputo)
przyprawy: świeżo mielony
pieprz,
oregano,
bazyliaDo dzieła:Wszystko przygotowujemy jak w przepisie na Krem z pieczonych warzyw, pomijamy tylko wątek
bulionu :)Ah, no i oczywiście
suszonych pomidorów nie pakujemy do piekarnika :) Wrzucamy je do malaksera dopiero z upieczonymi warzywami. Miksujemy, przyprawiamy solidnie
ziołami,
pieprzem i gotowe! Bez gotowania :)Ja swój krem podaję schłodzony, z krojoną
mozzarellą - ale oczywiście można go śmiało podgrzać, jeśli macie ochotę na lekką kolację chłodniejszego wieczoru :)