ßßß
Składniki :1/2 szklanki cukru1 jajko1 łyżeczka proszku do pieczenia1 szklanka mąki100 ml oleju1/2 szklanki mlekaszczypta solitłuszcz + bułka tarta do tortownicyjabłka + gruszkiaromat waniliowy 2 łyżkiprzyprawa do dań słodkich Kamis*Przygotowanie :Cukier, jajko, proszek, mąkę, olej, mleko, sól i olejek - aromat waniliowy razem miksuje aż do połączenia się składników.Jabłka i gruszki kroję w kostkę.Tortownicę smaruje tłuszczem i obsypuję bułką tartą.Piekarnik nagrzewam do 180 stopni.Wylewam ciasto ,owoce układam blisko siebie, lekko wciskając w ciasto.Posypuję przyprawą do dań słodkich Kamis.Wstawiam do piekarnika na 40 minut.I gotowe :)Przepis na ciasto w wersji z innymi owocami znalazłam na blogu Daktyle w czekoladzie.A tu znajdziecie wersję z jagodami : klik i z czereśniami : klik*