Wykonanie
Składniki :tortille
pierś kurczakaser żółty morski
oliwki zielonemarynowane
papryczki chili ( u mnie domowe)
ketchup pikantny 3 łyżki
musztarda dijon 1 czubata łyżeczka
miód 1 łyżka
przyprawa harissa
czosnek w płatkach ( suszony)
chilioreganoPrzygotowanie :
Kurczaka kroję w cienkie plastry, wcieram harissę,
chili i
oregano.Wkładam na rozgrzaną patelnię z
oliwą, dodaję
czosnek w płatkach i smażę.Dodaję
ketchup,
musztardę i
miód i dokładnie mieszam, chwilę podgrzewam około 3 minut.Zdejmuję
kurczaka z patelni.
Oliwki i papryczki kroję,
ser ścieram na tarce o grubych oczkach.Na suchej patelni układam tortillę, posypuje
serem, układam
kurczaka,
oliwki, papryczki i ponownie posypuje
serem, przykrywam drugim plackiem.Chwilę podgrzewam i obracam na drugą stronę, ponownie chwilę podgrzewam.Zdejmuję z patelni i kroję w trójkąty.I gotowe :) pyszne, łatwe, szybkie i sycące danie .