Wykonanie

Składniki :
8
pomidorów2 ząbki
czosnkuświeża
bazyliamozzarella ( w zalewie)
makaron tagliatelle
sól,
pieprz,
oliwasuszone oreganoprzyprawa ognista w młynku
Przygotowanie :
Pomidory zalewam wrzątkiem, po kilku minutach zimną
wodą.
Obieram ze skóry i pozbywam się pestek.
Miąższ kroję w kostkę.
Czosnek drobno siekam.
Na patelni rozgrzewam
oliwę, wkładam
czosnek i chwilę podsmażam.
Dodaję
pomidory, przyprawiam
solą,
pieprzem,
oregano i
przyprawą ognistą ( można zastąpić
chili w płatkach).
Wszystko dokładnie mieszam i podsmażam aż część
wody odparuje.
Gotuję
makaron.
Bazylię drobno siekam dodaję do
pomidorów,
makaronu nie przelewam zimną
wodą, odcedzam i dodaję na patelnie, mieszam i chwilę podgrzewam.
Makaron nakładam na talerze i układam na nim porwaną
mozzarellę.