Wykonanie

Składniki :8
pomidorów2 ząbki
czosnkuświeża
bazyliamozzarella ( w zalewie)
makaron tagliatelle
sól,
pieprz,
oliwasuszone oreganoprzyprawa ognista w młynkuPrzygotowanie :
Pomidory zalewam wrzątkiem, po kilku minutach zimną
wodą.Obieram ze skóry i pozbywam się pestek.Miąższ kroję w kostkę.
Czosnek drobno siekam.Na patelni rozgrzewam
oliwę, wkładam
czosnek i chwilę podsmażam.Dodaję
pomidory, przyprawiam
solą,
pieprzem,
oregano i
przyprawą ognistą ( można zastąpić
chili w płatkach).Wszystko dokładnie mieszam i podsmażam aż część
wody odparuje.Gotuję
makaron.
Bazylię drobno siekam dodaję do
pomidorów,
makaronu nie przelewam zimną
wodą, odcedzam i dodaję na patelnie, mieszam i chwilę podgrzewam.
Makaron nakładam na talerze i układam na nim porwaną
mozzarellę.