Wykonanie
Wstyd w ogóle pokazywać, że coś takiego ugotowałam :P ale niestety, sesja się zaczyna, czasu niewiele, a jeszcze jedzenie ma być lekkostrawne, więc zrobiłam bardzo prostą zupkę w dużych ilościach - żebym długo nie musiała gotować ;) Zawsze jak Mama gotuje taką Bratu (gdy jest chory), to ja mu ją wyjadam :]

RYŻANKAskładniki:- 3l
bulionu- paczka
mrożonej włoszczyzny- paczka
ryżu- łyżeczka
estragonuZagotować
bulion, wrzucić
włoszczyznę i
ryż. Gdy się zagotuje, zmniejszyć ogień.
Ryż ma się rozgotować. Na koniec doprawić
estragonem.18 . 02.2009Dzisiaj Mama się rozchorowała i ugotowałam prawie taką samą ryżankę, z tym, że od
zera - bez
bulionu. Do ~2,5l
wody, wrzuciłam 2
skrzydełka kurczaka,
kostkę rosołową,
listki laurowe,
pieprz i
ziele angielskie, do tego taką samą mrożonkę -
włoszczyznę. Gdy się zagotowało, wsypałam paczkę
ryżu, wsypałam szczyptę
vegety i szczyptę świeżo zmielonego
pieprzu. I całość gotowała się na średnim ogniu aż
ryż się rozgotował.Co najśmieszniejsze - smakuje dokładnie tak samo :)