ßßß Cookit - przepis na Ciasto czekoladowo-migdałowe z mikrofalówki

Ciasto czekoladowo-migdałowe z mikrofalówki

Wykonanie

« Sałatka z bawarskim knedlem
Prince Polo »
Po tym jak wyciągnęłam od Hippity przepis na tort z mikrofalówli, postanowiłam, go wypróbować. Jako, że w mojej lodówce ze składnikami na ciasta krucho, nie zrobiłam całego tortu, kremu itd. Zrobiłam tylko jeden 'biszkopt' z białą czekoladą. Żeby był bardziej jak samodzielne ciasto, dodałam migdały ;) Wyszło trochę za słodkie, poza tym jak najbardziej ok.
składniki:
- 100g mąki
- 50g cukru
- 100g masła
- 100g białej czekolady
- 2 jajka
- opakowanie migdałów w płatkach
Czekoladę stopić z masłem i wymieszać na gładką masę. Dodać cukier, mąkę, jajka i migdały. Wstawić na 7,5 minuty do mikrofalówki (750W).
wtorek, 21 października 2008, adrijah
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Podoba Ci się mój blog? Polub go na Facebooku .
Przygotowałeś moje danie? Koniecznie pochwal się tym w komentarzu :)
Dziękuję :)
A wiesz, że za zdjęcia dań przygotowanych na podstawie przepisów z mojego bloga co miesiąc możesz wygrać nagrody niespodzianki? Sprawdź .
TrackBack
Komentarze
Źródło:http://redandpale.blox.pl/2008/10/Ciasto-czekoladowo-migdalowe-z-mikrofalowki.html