Wykonanie
Nie bardzo pamiętam skąd odgapiłam przepis, chyba z bloga Kasi
Tusk - http://www.makelifeeasier.pl/blog/gotowanie/ .Ciasto orzeźwiająco
cytrynowe, nie przejmujcie się jak wyjdzie ciężkie i wilgotne - takie ma być. Narzeczonemu nie za bardzo smakowało połączenie kwaśnego ze słodkim, może jeszcze raz spróbuję je zrobić z mniejszą ilośćią cytryny?Składniki:200 g miękkiego
masła4
jajka w temperaturze pokojowej220 g mielonych
migdałów200 g
cukru1 tabliczka
białej czekolady60 g
mąki, najlepiej tortowejskórka i sok z 2
cytrynMasło utrzeć z
cukrem na białą masę, dodawać po kolei, wciąż ucierając,
jajka,
mąkę,
migdały, sok i
skórkę z cytryny, na końcu dodać drobno posiekaną
czekoladę.Wylać do tortownicy o średnicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia, piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Po ostudzeniu posypać
cukrem pudrem.