ßßß Cookit - przepis na Ciasto cytrynowe z białą czekoladą

Ciasto cytrynowe z białą czekoladą

nazwa

Wykonanie

Nie bardzo pamiętam skąd odgapiłam przepis, chyba z bloga Kasi Tusk - http://www.makelifeeasier.pl/blog/gotowanie/ .
Ciasto orzeźwiająco cytrynowe, nie przejmujcie się jak wyjdzie ciężkie i wilgotne - takie ma być. Narzeczonemu nie za bardzo smakowało połączenie kwaśnego ze słodkim, może jeszcze raz spróbuję je zrobić z mniejszą ilośćią cytryny?
Składniki:
200 g miękkiego masła
4 jajka w temperaturze pokojowej
220 g mielonych migdałów
200 g cukru
1 tabliczka białej czekolady
60 g mąki, najlepiej tortowej
skórka i sok z 2 cytryn
Masło utrzeć z cukrem na białą masę, dodawać po kolei, wciąż ucierając, jajka, mąkę, migdały, sok i skórkę z cytryny, na końcu dodać drobno posiekaną czekoladę.
Wylać do tortownicy o średnicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia, piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Źródło:http://tonajezyku.blogspot.com/2012/05/ciasto-cytrynowe-z-biaa-czekolada.html