Żadna filozofia, zmiksowany banan, jogurt i uprażone płatki. Ale często im prościej tym smaczniej :) A wszystko zaczęło się od tego, że G wczoraj wracając ze szkolenia kupił sobie jogurty naturalne. Nie wiedział, że ja od kilku dni mam ochotę na deser jogurtowo-owocowy ;) a co za tym idzie - nie wiedział, że mu jeden z tych jogurtów zabiorę :D ale nie narzekał jak po obiedzie dostał delikatny deserek z jeszcze lekko chrupiącymi płatkami :)składniki na 2 porcje:- 2 banany- 1 łyżka soku z cytryny- ew. łyżka miodu lub cukru- 1/2 dużego opakowania jogurtu naturalnego- 6 łyżek płatków owsianych- 6 łyżek migdałów w płatkachBanany obrać i zmiksować z sokiem z cytryny (ewentualnie z miodem lub cukrem). W tym czasie rozgrzać teflonową patelnię bez tłuszczu i wsypać na nią płatki owsiane i migdałowe - uprażyć co chwilę mieszając. Połowę masy bananowej wylać do dwóch miseczek/pucharków/szklanek. Jogurt wymieszać łyżką w opakowaniu, połowę wylać na mus bananowy. Posypać połową uprażonych płatków. Dodać drugą połowę musu, resztę jogurtu i posypać pozostałymi płatkami. Schłodzić w lodówce (płatki trochę zmiękną) lub podawać od razu (zostaną chrupiące).