Wykonanie
Ostatnio moim ulubionym śniadaniem jest pieczona owsianka w różnych wersjach. Wcześniej pokazywałam Wam przepis na owsiankę z
gorzką czekoladą oraz na pieczoną owsiankę z
brzoskwiniami . Wszystkie te wersje są pyszne i nie umiałabym wybrać najlepszej, dlatego muszę się podzielić przepisem na
kakaową wersję.
Składniki:pół szklanki
płatków owsianychbananłyżka
kakaogarść
migdałówpół szklanki
mleka sojowego naturalnegoodrobina
miodu, lub innego słodzidła do smaku
Banana dokładnie rozgniatamy widelcem. Dodajemy
mleko,
kakao i
płatki, oraz (opcjonalnie) odrobinę
miodu, a także
migdały. Mieszamy aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Wstawiamy do pieca nagrzanego do 200 stopni na 45-50 minut.Podajemy z
jogurtem naturalnym,
owocami, lub innymi ulubionymi dodatkami.Smacznego!