ßßß
składniki na 4 porcje:- ok. 80 dkg cielęciny (u nas polędwica)- 5 łyżek oleju- 2 cebule- 1 łyżka mąki- 1 szkl białego, wytrawnego wina- 3 szkl soku pomidorowego- 3 ząbki czosnku- 3 kolorowe papryki (u nas żółta, pomarańczowa i czerwona)- sól i pieprzW szybkowarze rozgrzać olej, cielęcinę pokroić w cienkie paski lub niedużą kostkę. Podsmażyć mięso do zrumienienia, w tym czasie posiekać cebulę, podsmażyć z mięsem. Posypać łyżką mąki (można sypnąć więcej, jeśli chce się uzyskać gęstą zupę) i wymieszać. Wlać wino i sok pomidorowy. Czosnek obrać i posiekać, wrzucić do garnka. Papryki umyć, wykroić gniazda nasienne, samą paprykę pokroić w paski, wrzucić do garnka, doprawić solą i pieprzem, przemieszać i szczelnie zamknąć szybkowar. Ustawić II stopień gotowania i gotować 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.