Wykonanie
SkładnikiCiasto:30dkg
mąki, 15dkg
cukru, 15dkg
margaryny palmy,•1
jajko, 1
żółtko, 1łyżeczka proszkuMasa serowa:•1 kg
sera zmielonego dwa
razy, 35dkg
cukru, 2
jajka, 3
żółtka,•pół szklanki
oliwy, 1 paczka
cukru waniliowego, 2szklanki
mleka,•2 budynie
waniliowe,
skórka pomarańczowa, 100gr
rodzynek,
kokosEtapy przygotowania1.Składniki na ciasto zagnieść. Wysmarować blaszkę (lub tortownice o średnicy 28cm) tłuszczem i wysypać
bułka tartą. Wylepić ciasto na blachę. Nagrzać piekarnik do 170 stopni.2.Masa serowa:
cukier,
jajka,
żółtka i
cukier waniliowy ubić mikserem. Dodać
oliwę zamieszać. Do masy dodawać stopniowo przemielony
ser i dalej ubijać. Budynie wymieszać z 2 szklankami
mleka i powoli wlewać do masy serowej. Całość mieszać łyżką ponieważ masa jest dość rzadka. Wsypać
rodzynki i 2 łyżki skórki z
pomarańczy. Wylać na ciasto.3.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec całą godzinę nie zaglądając do piekarnika!! Cztery
białka które nam zostały ubić, wsypać 4 łyżki
cukru, dalej ubijać aż
cukier się rozpuści. Wsypać 10dkg
kokosu lekko zamieszać. Po godzinie pieczenia sernika wyjąć i posmarować go pianą z
kokosem. I jeszcze raz wstawić na 15 minut skracając temperaturę pieczenia do 160 stopni.