Wykonanie

Co Potrzeba:
mąka,
otręby pszenne firmy ,, Sante "
woda gazowana,
jajka,odrobina
piwa,
sólpieprzoliwa z oliwekTwaróg lub włoski
serek RicottaziołaKasza Kuskus firmy ,, Sante "
wywar z warzywPrzygotowanieCiasto naleśnikowe :
mąka,
otręby pszenne firmy ,, Sante "http://sante.pl/p60/otreby-pszenne-150g
woda gazowana,
jajka, odrobina
piwa,
sól - wszystko mieszamy do odpowiedniej konsystencji. Pieczemy placki naleśnikowe na odrobinie
oliwy z oliwek.



farsz:
Twaróg lub włoski
serek Ricotta mieszamy z
ziołami ( dowolne ) dodajemy
sól,
pieprz i
czosnek
Kaszę Kuskus firmy ,, Sante "http://sante.pl/p53/kasza-kus-kus-250g?szukana-fraza=kuskus#prod53zalać ciepłym
wywarem warzywnym lub
wodą wymieszaną z
ziołami i
przyprawami.Odstawić do naciągnięcia pod przykryciem na ok 15 minut.Po upływie tego czasu rozruszać nasiąknięty
kuskus widelcem.



Dodać
kaszę kuskus firmy,, Sante " do farszu
twarogowego
wymieszać i doprawić ewentualnie do smaku

Farsz nakładamy na podsmażone naleśniki i rolujemy według uznania.Obtaczamy w rozbełtanym
jajku i
bułce tartej.Układam najpierw łączeniem do dołu by się ładnie złączyły.Smażyć na
oleju, aż będą rumiane.



Podajemy z
rukolą,
sałatą lub
świeżym szpinakiem polanym np.
sosem jogurtowym
SMACZNEGO :)