Wykonanie

lubię
ciasto francuskie za to ,że jest uniwersalne i
daje duże
pole manewru. przeważnie robię je na słodko, w różnych konfiguracjach, tym razem jednak na ostro , po meksykańsku.składniki na 8 sztuk :1
pierś z kurczaka1 puszka
pomidorów w zalewie1 puszka
fasolki czerwonej1/2 puszki
kukurydzy1 duże opakowanie
ciasta francuskiego10 dkg startego
żółtego seraostra papryka,
sól,
pieprz do smakuroztrzepane
jajko do posmarowaniapierś pokroić w kostkę i podsmażyć na niewielkiej ilości
oleju, podsmażona pierś zalać
pomidorami i dusić aż
mięso będzie miękkie. dodać
przyprawy,
fasole( z zalewą ) i
kukurydzę. dusić z sos będzie gęsty.ciasto pokroić na kwadraty , na ciasto ułożyć farsz i posypać
serem żółtym. złożyć w trójkąty. brzegi zlepić widelcem, wierzch posmarować roztrzepanym
jajkiem. piec w temp 200 ok 15-20 minut na złoto.smacznego