Wykonanie


Frittata na śniadanie to genialny pomysł! Sycąca i pyszna, czego chcieć więcej rano?Ostatnio nie rozstaje się z
kozim serem:P Wybaczcie wszyscy Ci którzy za nim nie przepadacie...ale jeszcze w wielu przepisach zamierzam go przemycić. W ostateczności możecie użyć innego
sera:)

Składniki:3
jajkaoliwasól,
pieprzpłatki chilli5 krążków
koziego seragarść czarnych
oliwek6
pomidorków koktajlowych1/2
zółtej paprykilistki świeżej
bazylii do przybrania


Przygotowanie:Umyj wszystkie warzywa i przepołów
oliwki i
pomidorki, a
paprykę pokrój w kostkę. Na patelni podsmaż na
oliwie najpierw
paprykę i
oliwki, a później
pomidorki i smaż prze 3min. Dopraw
solą i świeżo zmielonym
pieprzem. W miseczce roztrzep 3
jajka, dopraw
solą i
płatkami chilli. Na patelni ułóż talarki
koziego sera* i zalej wszystko masą jajeczną i pozwól aby
jajko się ścięło. Możesz przykryć patelnię pokrywką na 3-4min. Następnie obróć frittatę na drugą stronę za pomocą talerza i smaż jeszcze przez ok 2min.Podawaj na gorąco bądź w temperaturze pokojowej, przybrane
ziołami.*
ser możesz położyć na gorącej frittacie zaraz przed podaniem
