ßßß
Składniki:0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo- wołowego1 jajko0,5 szklanki bułki tartek2 ząbki czosnkunatka pietruszki2 łyżki musztardy Dijonsól i pieprzodrobina wody2 ciabaty (lub inne bułki)
Przygotowani e:Mięso przełóż do miski i wbij jajko. Dodaj bułkę tartą oraz musztardę. Czosnek obierz i posiekaj drobno. Posiekaj również natkę pietruszki. Dodaj oba składniki oraz sól i pieprz a następnie czystymi rękoma dokładnie wymieszaj masę. Dodaj 2 – 3 łyżki wody. Sprawi to, że mięso lepiej się będzie sklejać. Rozdgrzej grilla, patelnię grillową lub zwykłą i dodaj do zwykłej patelni odrobinę oliwy. Zwilż odrobinę dłonie a następnie formuj kotlety odpowiedniej dla siebie wielkości i smaż kilka minut z każdej strony.Gdy mięso będzie prawie gotowe przekrój ciabaty lub bułki, i połóż wewnętrznymi częściami na grillu lub wstaw do rozgrzanego piekarnika na moment by lekko się przypiekły. Następnie wewnętrzne strony bułek posmaruj salsą pietruszkową, połóż mięso, następnie nałóż salsę pomidorową i przykryj drugą połową bułki.
Przepisy na salsę pomidorową oraz salsę pietruszkową znajdziesz w innych moich przepisach. Smacznego!!Zapraszam serdecznie do komentowania przepisu. Podziel sie ze mną swoją opinią.Incoming search terms:hamburger wieprzowyhamburgery wieprzowo wolowehamburger wieprzowy przepishamburger wołowo wieprzowyhamburgery wieprzowo wołowe przepishamburgery wieprzoweburgery wieprzowo wołowe