Już kilkakrotnie wyrażałam swoje uwielbienie dla kremowych zup. Dziś zupa krem z kalafiora. Krótko, szybko i na temat. Miłego dnia wszystkim!Składniki:- 300 g. kalafiora- 150 g. marchewki- 100 g. białej części pora- 100 g. selera korzeniowego- 70 g. pietruszki- 150 g. ziemniaków- litr wody- sól, pieprz- posiekany szczypiorekPrzygotowanieSeler, marchew i pietruszkę gotujemy w wodzie do miękkości. Następnie wyjmujemy z garnka, kroimy w kostkę i odkładamy na bok. Do powstałego w ten sposób wywaru warzywnego wrzucamy kalafior podzielony na jak najmniejsze różyczki oraz pokrojone ziemniaki i por.Gdy warzywa są już miękkie, dodajemy ugotowane wcześniej: seler, pietruszkę i marchew. Wszystko razem gotujemy jeszcze około 5 minut, a następnie miksujemy na krem. Dodajemy sól i pieprz do smaku.Taką zupę podajemy na ciepło, posypaną posiekanym szczypiorkiem.Smacznego!