Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Barszcz ukraińskiSernik z
jabłkami »Dzisiaj nowość
Kasza gryczana z
grzybami i jak zaserwowałam jąCzas na wypróbowanie nowego specjałudanie Babci Zosi http://www.sklep-sys.pl/ Zrobiłam danie specjalne na tą okazję
pieczarki faszerowane
kaszą :) Dodałam od siebie parę składników i wyszło smaczne .



SKŁADNIKI:
kasza gryczana z
grzybami ( SYS)1 paczuszka
pieczarki 12 sztuk
ser 3 plastry
masło 1 łyżeczka
pieprz mielony szczyptarosołek drobiowy 1 sztuka
curry 1 łyżeczka
margaryna 50 gram ( jako wiórka do
pieczarek )
Kasze wyjęłam z opakowania przepłukałam i ugotowałam w 500 gram
wody z dodatkiem rosołku drobiowego
pieprzem i
curry Gotowałam 40 minut aż cały
wywar wsiąkł w
kaszę dodałam łyżeczkę
masła.
Pieczarki umyłam ze środka wszystko wycięłam robiąc otwór na
kaszę .Każdą
pieczarkę odrobinę posoliłam do środka włożyłam po kawałeczku
sera. nałożyłam
kaszę. Od
napoju wzięłam korek i nim wycięłam kółeczka z
sera położyłam na każdą
pieczarkę. Wstawiłam do naczynia do zapiekania 12 sztuk mi wyszło odrobinę
margaryny dałam .Podczas pieczenia rozpłynie się i będzie
potem do obiadu. Zapiekałam w 170 stopniach około 40 minut.poniedziałek, 04 czerwca 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter