Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Tiramisu z
syropem wiśniowymKONKURS KUPIEC -
WYNIKI »Pyszny torcik z
kokosemJaja ubijamy z
cukrem pudrem .
Mak i
wiórka kokosowe na przemian dodajemy i delikatnie mieszamy ,dodajemy
Margarynę Kasię rozpuszczoną. Ciasto wylewamy do formy prostokątnej wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w 170 stopniach . Po wystudzeniu przecinamy placek na połowę .
Żelatynę wsypujemy do garnuszka i zalewamy zimna
woda tak 100 mili czekamy aż napęcznieje i podgrzewamy na gazie do rozpuszczenia .
Śmietanę miksujemy dodajemy płynna ostudzona
żelatynę .Wstawiamy na 10 minut do lodówki wyjmujemy
konfitury wykładamy na pierwszy placek połowę na to
śmietanę całą przykrywamy drugim plackiem i wykładamy
konfiturę na wierzch Smacznego6 jaj
śmietana 12% 400 gram2 łyżki
margaryny Kasiawiórka kokosowe 200 gram
mak 1 szklanka
cukier pół szklanki do ciasta2 łyżki
cukru do
śmietanyKonfitura z
wiśni Premium Rosa 200 gram
żelatyna 3 łyżeczki do
śmietany



niedziela, 06 maja 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter