Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Torcik
śmietanowyKebab domowy »Od rana wzięłam się za
jabłka to właśnie ten czas na robienie
przetworów z
jabłek . Postanowilam zrobic
konfitury którę
będe miała jako dodatek do ciasta albo na kanapke jako
dżem .Nie trzeba nam wiele do zrobienia
konfitur wystarczySKŁADNIKI:5 kg
jabłek5 paczek
cukier zelujący 3:1PRZYGOTOWANIE:
Jabłka umyłam obrałam ze skórki pokroiłam w ćwiartki powycinałam gniazda z nasionami . Starłam na wiórka ,maszynką robiłam szybko poszło. Odcisnęłam sok z
jabłek i włozyłam do garnka połowę czyli 2.5 kg
jabłek gotowałam 10 minut i dopiero wtedy dodałam 2.5 paczki
cukru żelującego 3:1 Gotowałam razem i mieszałam 5 minut wkładałam w słoiki pół litrowe i stawiałam do góry dnem na 5 minut
potem do piwnicy wyniosłam. Najbardziej zmudna praca to obieranie
jabłek palce bolą hi hi narobiłam sobie odciski . Fakt mogłam wcześniej zdjąc obrączke i pierścionek było by znacznie lepiej .
poniedziałek, 24 września 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter