ßßß Cookit - przepis na Zupa jabłkowa z żurawinami

Zupa jabłkowa z żurawinami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jabłka 6 sztuk
cukier według uznania
Cynamon 1 łyżek stołowych
goździki mielone 0,5 łyżek deserowych
śmietana 1 szklanek
konfitura z żurawin 0,5 sztuk
Wykonanie:
Obrane winne jabłka pokroić na ćwiartki i wyciąć gniazda nasienne i zalać litrem wrzątku. Dodać cynamon, goździki oraz cukier do smaku i gotować, aż jabłka się rozgotują. Schłodzoną zupę przetrzeć przez sito. Doprawić śmietaną ew. dosłodzić. Ostudzona wstawić do lodówki na 2 godziny. Zupę podawać z konfitura z żurawin. Mogą też być świeże żurawiny wymieszane wcześniej z cukrem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11207/Zupa-jablkowa-z-zurawinami