Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jabłka 6 sztuk
cukier według uznania
Cynamon 1 łyżek stołowych
goździki mielone 0,5 łyżek deserowych
śmietana 1 szklanek
konfitura z
żurawin 0,5 sztukWykonanie:Obrane
winne jabłka pokroić na ćwiartki i wyciąć gniazda nasienne i zalać litrem wrzątku. Dodać
cynamon,
goździki oraz
cukier do smaku i gotować, aż
jabłka się rozgotują. Schłodzoną zupę przetrzeć przez sito. Doprawić
śmietaną ew. dosłodzić. Ostudzona wstawić do lodówki na 2 godziny. Zupę podawać z
konfitura z
żurawin. Mogą też być świeże
żurawiny wymieszane wcześniej z
cukrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: