ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojabłka 6 sztukcukier według uznaniaCynamon 1 łyżek stołowychgoździki mielone 0,5 łyżek deserowychśmietana 1 szklanekkonfitura z żurawin 0,5 sztukWykonanie:Obrane winne jabłka pokroić na ćwiartki i wyciąć gniazda nasienne i zalać litrem wrzątku. Dodać cynamon, goździki oraz cukier do smaku i gotować, aż jabłka się rozgotują. Schłodzoną zupę przetrzeć przez sito. Doprawić śmietaną ew. dosłodzić. Ostudzona wstawić do lodówki na 2 godziny. Zupę podawać z konfitura z żurawin. Mogą też być świeże żurawiny wymieszane wcześniej z cukrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: