Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Botwinka na smażonych ...Gofry z błonnikiem
kakaowym i ... »Prażone
jabłka to jedne z
przetworów które robię co roku, by
potem raczyć się zimą pysznymi smakołykami. Jabłuszka idealnie pasują do
biszkoptu , a na to
bita śmietana i polane
czekoladą . To jedna z moich propozycji . Diamantowa Kuchnia przesłała mi do wypróbowania
cukier trzcinowy żelowy wiec wypróbowałam i jeszcze dokupiłam 2,5 kg . Polecam , jest dobry , a to najważniejsze .Składniki :
jabłka duże 10 kg
cukier żelujący trzcinowy Diamant 6 x 500 g (w zupełności starczy do
jabłek )Wykonanie:
Jabłka myjemy , obieramy ze skórki.Wycinamy gniazda nasienne i kroimy w ćwiartki.Przepłukać na końcu.Trzemy
jabłka na wiórka , wkładamy do garnka ( u mnie to trzy garnki były )i prażymy koło 30 minut.Po 30 minutach dodajemy
cukier trzcinowy żelujący (Podzieliłam
jabłka po 3 kg i do każdego dodałam po 1 kg
cukru żelującego trzcinowego ).4-5 minut mieszamy po wsypaniu
cukru żelowego .Przekładamy do litowych słoików i zakręcamy ( od razu po zagotowaniu przekładamy , więc nie trzeba już gotować słoików).Litrowy słoik starcza na ciasto .
sobota, 11 lipca 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter