ßßß Cookit - przepis na Prażone jabłuszka do jabłecznika 2015

Prażone jabłuszka do jabłecznika 2015

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Botwinka na smażonych ...
Gofry z błonnikiem kakaowym i ... »
Prażone jabłka to jedne z przetworów które robię co roku, by potem raczyć się zimą pysznymi smakołykami. Jabłuszka idealnie pasują do biszkoptu , a na to bita śmietana i polane czekoladą . To jedna z moich propozycji . Diamantowa Kuchnia przesłała mi do wypróbowania cukier trzcinowy żelowy wiec wypróbowałam i jeszcze dokupiłam 2,5 kg . Polecam , jest dobry , a to najważniejsze .
Składniki :
jabłka duże 10 kg
cukier żelujący trzcinowy Diamant 6 x 500 g (w zupełności starczy do jabłek )
Wykonanie:
Jabłka myjemy , obieramy ze skórki.
Wycinamy gniazda nasienne i kroimy w ćwiartki.
Przepłukać na końcu.
Trzemy jabłka na wiórka , wkładamy do garnka ( u mnie to trzy garnki były )i prażymy koło 30 minut.
Po 30 minutach dodajemy cukier trzcinowy żelujący (Podzieliłam jabłka po 3 kg i do każdego dodałam po 1 kg cukru żelującego trzcinowego ).
4-5 minut mieszamy po wsypaniu cukru żelowego .
Przekładamy do litowych słoików i zakręcamy ( od razu po zagotowaniu przekładamy , więc nie trzeba już gotować słoików).
Litrowy słoik starcza na ciasto .
sobota, 11 lipca 2015, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2015/07/Prazone-jabluszka-do-jablecznika-2015-1.html