Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pałki z
kurczaka w marynacie ...Panna cotta »Pulpety w
sosie borowikowymsos borowikowy500 gram
łopatki wieprzowej zmielonej
sólpieprzjajkobułka tartawodaPRZYGOTOWANIE:1- Do miski wkładamy zmielona
łopatkę2-
jajko rozbełtać dodać
sól i
pieprz wlewamy do miski z
mięsem3-
bułkę tarta 3 łyżki namoczyć w wodzie aby podwoiła obietość wtedy dodajemy do
mięsa4- Formujemy małe pulpeciki obtaczamy w
bułce tartej i smazymy z obu stron na patelni5- Dao garnka wkładamy osmażone pulpeciki i wlewamy
wodę by nam zakryło
mięso gotujemy na małym ogniu można dodać rosołek jeden w kostce jak się zagotują zaczną wypływać6- Teraz rozrabiamy
sos borowikowy w 200 mili
wody i dodajemy do pulpetów rozrabiamy w mniejszej ilości
wody gdyż mamy już rosołek z pulpecików aby nas sos nie był zbyt rzadki podajemy z
ziemniakami .
poniedziałek, 16 stycznia 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter