Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Drobiowe roladki z ...Pyszne ciacho ze
śliwkami »N ie pochwaliłam się jeszcze?Kupiłam w końcu blender planetarny Kenwood KM 266 900 VATTeraz mam własny wymarzony , robię dzisiaj nim ciasto na
chleb drożdżowyDrei Minuten Brot - inaczej Szybki
chleb z ziarnamiSkładniki:40g świeżych
drożdży200g
mąki pszennej pełnoziarnistej250 g
mąki żytniej razowej typ 20002 łyżeczki
soli2 łyżki
octu balsamicznego Kamis50g
ziaren słonecznika50g
otręby pszenne Kupiec100gmigdały Kresto obrane i posiekane można kupić po 100 gram w małych paczuszkach
cukier 2 łyżki
woda 500 ml1. Zaczyn :150 gram
wody cukier i
drożdże rozmieszać do rozpuszczenia w letniej wodzie , dodajemy 2 łyżki
mąki mieszamy . Zostawiamy pod przykryciem na 30 minut.2. Do miski wlewamy
wodę (Użyłam robota )350 ml dodajemy rozczyn delikatnie mieszamy.3. Dodajemy obydwie
mąki ,
sól ,
ocet i włączamy robota na 3-4 minuty aby zamieszał.4. Wymieszałam
słonecznik,
migdały i
otręby razem , dodałam do ciasta.5. Ciasto przełożyłam do keksówki 30 cm wysmarowałam ja
margaryna i posypałam
mąką , na wierzchu posypałam
słonecznikiem .6. Piekłam godzinkę w 225 stopniach.7. Wyszedł bardzo smaczny polecam :)


sobota, 14 września 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter