ßßß Cookit - przepis na Szarlotka

Szarlotka

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Pierogi z mięsem i grzybami ...
Udka faszerowane grzybami ... »
Szarlotka
Szarlotka w sam raz na jesienne dni . Pyszna i delikatna i jaki zapach unosi się w domu.
Spód ciasta:
2 szk mąki
2 żółtka
cukier waniliowy
2 łyżki śmietany
pół szk cukru
pół margaryny
1 kg jabłek
Kruszonka:
2 szk mąki
pół szk cukru
1 łyżeczka cynamonu
pół margaryny
1 żółtko
1. Do misy wsypujemy mąkę, dodajemy rozpuszczoną margarynę.
2. Roztrzepane żółtko z cukrem i cukrem waniliowym wlewamy do misy , dodajemy śmietanę.
3. Na chwile włączamy mikser 2 minuty .
4. Wyjmujemy ciasto i wykładamy dno tortownicy.
5. Składniki na kruszonkę łączymy razem i zagniatamy wkładamy do zamrażalnika na 30 minut
6. Jabłuszka obieram wycinam gniazdka i ścieram na tarce na wiórka odciskam z soku i posypuje cukrem 3 łyżkami i kładę na ciasto kruche na to ścieram kruszonkę na tarce i posypuje , wkładam do pieca na 50 minut i piekę w 170 stopniach .
niedziela, 22 września 2013, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2013/09/Szarlotka.html