Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pierogi z
mięsem i
grzybami ...Udka faszerowane
grzybami ... »SzarlotkaSzarlotka w sam raz na jesienne dni . Pyszna i delikatna i jaki zapach unosi się w domu.Spód ciasta:2 szk
mąki2
żółtkacukier waniliowy2 łyżki
śmietanypół szk
cukrupół
margaryny1 kg
jabłekKruszonka:2 szk
mąkipół szk
cukru1 łyżeczka
cynamonupół
margaryny1
żółtko1. Do misy wsypujemy
mąkę, dodajemy rozpuszczoną
margarynę.2. Roztrzepane
żółtko z
cukrem i
cukrem waniliowym wlewamy do misy , dodajemy
śmietanę.3. Na chwile włączamy mikser 2 minuty .4. Wyjmujemy ciasto i wykładamy dno tortownicy.5. Składniki na kruszonkę łączymy razem i zagniatamy wkładamy do zamrażalnika na 30 minut6. Jabłuszka obieram wycinam gniazdka i ścieram na tarce na wiórka odciskam z soku i posypuje
cukrem 3 łyżkami i kładę na ciasto kruche na to ścieram kruszonkę na tarce i posypuje , wkładam do pieca na 50 minut i piekę w 170 stopniach .



niedziela, 22 września 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter