ßßß Cookit - przepis na Kotlety rybne z nototeni

Kotlety rybne z nototeni

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Tort z mchu i granatu - ...
Naleśniki na wodzie gazowanej »
Nototenie odkryłam jakieś pół roku temu . Nie miałam pojęcia , że taka rybka istnieje . Białe mięsko po usmażeniu lekko odchodzi od ości . Smaczna ryba ma dużo łusek lecz nie ma z tym problemu. U nas raczej dostaniecie tylko mrożoną świeżej nigdzie nie widziałam . Postanowiłam zrobić z niej kotlety rybne .
1kg nototenia mrożona
bułka tarta 4 łyżki do środka do farszu rybnego
jajko 1 szt
pieprz biały mielony Kamis
sól morska ziołowa młynek Kamis do smaku
sok z cytryny 1 łyżka
pietruszka listki pęczek
1.Najpierw rozmroziłam rybę .
2. Oczyściłam z łusek , obcięłam płetwy.
3. Zaczęłam filetować , nacinałam od karku jak ja to mówię, delikatnie odcinając białe mięsko rybie , nóż wchodził głębiej , aż do końca i tak z obu stron.
3. Filety z ryby zmieliłam, dodałam sok z cytryny , jajko ,sól i pieprz oraz bułkę tartą wyrobiłam.
4. Pokroiłam drobno listki pietruszki i dodałam do farszu rybnego.
5. Wlałam olej , włączyłam gaz i formowałam kotleciki obtaczając w bułce tartej.
6. Smażyłam z obu stron na rumiany kolor. Kotlety wyszły bardzo smaczne .
piątek, 17 stycznia 2014, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/01/Kotlety-rybne-z-nototeni.html