Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Panna Cotta domowaCiasto
miodem pachnące ... »Pierś marynowana , podana na patyku do szaszłyka
pierś z kurczaka 1kg
wino białe 200 ml
pieprz biały mielony Kamis
papryka czerwona mielona 2 łyżki
sól do smakuDodatkowo;
pomidorki 4 szt
cebula 1 szt
śmietana 18% 300 ml
sól i
pieprz do smaku
ziemniaki 1 kg1. Pierś kroimy w paseczki długie.2. Nacieramy
mięso papryką czerwoną solą i
pieprzem i nawijamy na patyczki do szaszłyków .3. Zanurzamy w
winie białym i zostawiamy na godzinę w lodówce.4. Wyjmujemy z marynaty pierś i kładziemy na patelnie podlewamy
winem .5. Usmażone szaszłyki podajemy z
ziemniakami i
sałatka z
pomidora .
środa, 27 listopada 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter