Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Konkurs walentynkowy z Prymatem
Bananowy deser »Na dobry początek dnia
Ciastka z ciasta ptysiowegoPasują na walentynki jak i na spotkanie przy
kawieSerduszka z ciasta ptysiowego - SKŁADNIKI:2 szklanki
mąki250 gram
margaryny Kasia8 jaj2 szklanki
wodycukier puder 100 gramSerduszka z ciasta ptysiowego - PRZYGOTOWANIE: Do garnka wlałam 2 szklanki
wody. Dodałam cała
margarynę zagotowałam to . Do zagotowanej masy wsypałam
make cały czas mieszałam aż zrobiła się taka kula odchodziło ładnie od garnka . Wyłączyłam gaz czekałam aż masa ostygnie. Dodawałam po 1
jajku cały czas miksując aż zmiksowałam wszystkie
jaja Przygotowałam blachę do pieczenia położyłam na nią papier do pieczenia. Masę ptysiowa włożyłam do rękawa łyżką i wyciskałam z niego serduszka piekłam w 180 stopniach 20-25 minut zależy w jakim stopniu nam się przyrumienią. Wyjęłam serduszka zostawiłam na talerzu do wysuszenia
potem posypałam
cukrem pudrem .


środa, 30 stycznia 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter