Wykonanie
Przepis ten mam od Martyny koleżanki, zachwalany od kilku lat przez wszystkich. Dzisiaj postanowiłam je zrobić i są cudne. Dzięki za ten przepis.
Twaróg ugnieść na gładką masę, dodać
masło. Wszystko razem posiekać nożem i zagnieść na gładką masę. Trochę grudek w
twarogu może być, podczas pieczenia i tak się rozpuści.
![](/Data/Images/kuchniapokolen.pl\przepyszne-ciasteczka-z-twarogu-i-jablek/l/-1073481304.jpg)
Na stolnicy lekko obsypanej
mąką rozwałkować ciasto. Następnie wycinać kwadratu o wymiarach 6 cm x 6 cm. Na każdym kwadracie położyć gruby kawałek
jabłka, lekko obsypać
cukrem. Nie jest to konieczne. Skleić dwa przekątne rogi. Położyć
ciasteczka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
![](/Data/Images/kuchniapokolen.pl\przepyszne-ciasteczka-z-twarogu-i-jablek/l/437202539.jpg)
Piekarnik nagrzać do 200 C i piec
ciastka 15 minut.
Ciastka muszą się lekko zarumienić.Zostawić do ostygnięcia.
Cukier puder rozmieszać z małą ilością
wody i polać lukrem
ciasteczka.
Ciastka są kruche i pyszne.