ßßß
Przygotowujemy ciasto do pizzy3 szklanki mąki50 gram drożdżymleko 1 szklankacukier 1 łyżkaszczypta soliZ mleka drożdży i cukru robimy taki zaczyn jak ja to mówię mieszamy aż do rozpuszczenia i przelewamy do miski z mąka .Robimy zagłębienie i wlewamy nasze mleko z drożdżami,delikatnie łączymy z mąka i zostawiamy pod ściereczką na 30 minut.Zaczyna pracować , łączymy z mąką i wyrabiamy ciasto w trakcie dodajemy łyżeczkę oleju Ciasto nie klei się wtedy tak do rąk . Wyrobione ciasto na 20 minut zostawiamy pod ściereczką . Dzielimy na połowę i teraz wałkujemy na 1 pizze .Ketchup ziołowy do pizzy 450g + 50gprzyprawa do pizzybrokułypieczarki 2 sztukiszczypiorekCiasto przekładamy do naczynia ,ketchupem polewamy na dno i posypujemy przyprawa do pizzy układamy ugotowane różyczki brokułów i posypujemy pieczarkami pociętymi w plasterki i szczypiorkiem .Wkładam do pieca na 15 minut ja piekę na oko pod koniec pieczenia układam ser plastrami i wkładam do pieca do rozpuszczenia potem wyjmuje polewam ketchupem i gotowa do jedzenia1 Przed pieczeniem
2 Po upieczeniu
czwartek, 19 kwietnia 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blogzamów newsletter