Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Ciasto kruche ze
śliwkami ...Tort z mchu i
granatu - ... »Nototenie odkryłam jakieś pół roku temu . Nie miałam pojęcia , że taka
rybka istnieje . Białe
mięsko po usmażeniu lekko odchodzi od ości . Smaczna
ryba ma dużo łusek lecz nie ma z tym problemu. U nas raczej dostaniecie tylko mrożoną świeżej nigdzie nie widziałam .-
mleko-
mąka-
olej-
sól morska ziołowa młynek Kamis- nototenia ( akurat miałam 1 . 5 kg mrożonej )1.
Rybę kupiłam mrożoną i zostawiłam aby sama odmroziła się, nie pomagałam wcale tego procesu skrócić .2.
Rybę dokładnie myjemy i czyścimy z łusek , obcinamy płetwy .3. Zostawiamy
rybę w
mleku najlepiej na godzinę.4.Dzięki
mleku mięso ryby będzie bardziej delikatne i pozbędziemy się zapachu
ryby .5.Po godzinę wyjmujemy
rybę i osuszamy , (wcześniejsze przyprawienie może je wysuszyć), obtaczamy je w
mące i rzucamy na gorącą patelnię. Smażymy na złoto i wcinamy
póki ciepłe.

środa, 15 stycznia 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter