Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Murzynek z
kokosemPizza pieczona na kamieniu do ... »Bułeczki
drożdżowe z
żurawinąZapraszam na pyszne pachnące drożdżówki z
żurawiną suszonąmąka tortowa 500 gram
mleko sojowe waniliowe 200 ml
drożdże 50 gram
cukier 150 gram
jajkocukier waniliowy 15 gram
olej rzepakowy 1 łyżka
żurawina suszona 100 gramszczypta
cynamonuKruszonka:
mąka tortowa 50 gram
margaryna 50 gram
cukier 50 gram
jajko do posmarowania drożdżówekKruszonka:
Margarynę ,
cukier i
mąkę zanieść i na czas wyrobienia ciasta włożyć do lodówki.Ciasto na bułeczki:1.Do miski wsypać
mąkę.2 . Zrobić zagłębienie i wlać
mleko z rozpuszczonym
drożdżami, wymieszać lekko z
maka aby było takie lekko geste i zostawić pod ściereczką na 30 minut.3. Resztę składników dodać (
jajko cukier i
margarynę rozpuszczoną ) i zagnieść ciasto ,zostawić na 30 minut pod ściereczką.4. Ciasto podzielić na 12 bułeczek.5. Po łyżce
żurawiny włożyć do środka i zawinąć bułeczkę.6. Do formy wyłożonej folia aluminiowa wkładamy bułeczki smarujemy
jajkiem i posypujemy kruszonką.7. Pieczemy 25 minut w 170 stopniach.



niedziela, 03 listopada 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter