ßßß Cookit - przepis na Wigilijna flądra na słodko- kwaśno

Wigilijna flądra na słodko- kwaśno

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« KOMPOT Z SZUSZONYCH OWOCÓW ...
Kruche ciastka z marmoladą »
Uwielbiam ryby zwłaszcza na Wigilijnym stole . Tym razem będzie całkiem inna ryba flądra filetowana pierwszy raz robię , myślę że będzie doskonała , jestem tego pewna .
Składniki:
flądra filetowana 2 kg ( kupiłam mrożoną )
ocet 1.1/2 szklanki
woda gotowana 6 szklanek
cukier 170 gram
sól do smaku
pieprz biały do smaku
liść laurowy 5 szt
ziele angielskie 5 szt
cebula 4 szt.
Rybę rozmrażamy , kroimy na mniejsze kawałki , skrapiamy sokiem z cytryny , zostawiamy na 2 godziny .
Osuszamy ręcznikiem papierowym obtaczamy w mące i smażymy na tłuszczu .
Do naczynia żaroodpornego wkładam pokrojoną cebulę w talarki 2 szt posypuje ziele i listkami laurowymi .
Dodaje pieprz mielony .
Połowę usmażonej ryby kładę na cebule .
Smażę drugą połowę ryby i kładę na cebulę zakrywam cebulą.
Do miski wlewam zagotowaną wodę dodaje cukier i ocet mieszam.
Zalewam rybę i zostawiam ja na 2 dni . Po dwóch dniach jest gotowa .Pyszna .
czwartek, 25 grudnia 2014, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/12/Wigilijna-fladra-na-slodko-kwasno.html