Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« KOMPOT Z
SZUSZONYCH OWOCÓW ...Kruche
ciastka z
marmoladą »Uwielbiam
ryby zwłaszcza na Wigilijnym
stole . Tym razem będzie całkiem inna
ryba flądra filetowana pierwszy raz robię , myślę że będzie doskonała , jestem tego pewna .Składniki:
flądra filetowana 2 kg ( kupiłam mrożoną )
ocet 1.1/2 szklanki
woda gotowana 6 szklanek
cukier 170 gram
sól do smaku
pieprz biały do smaku
liść laurowy 5 szt
ziele angielskie 5 szt
cebula 4 szt.
Rybę rozmrażamy , kroimy na mniejsze kawałki , skrapiamy
sokiem z cytryny , zostawiamy na 2 godziny .Osuszamy ręcznikiem papierowym obtaczamy w
mące i smażymy na tłuszczu .Do naczynia żaroodpornego wkładam pokrojoną
cebulę w talarki 2 szt posypuje ziele i listkami laurowymi .Dodaje
pieprz mielony .Połowę usmażonej
ryby kładę na
cebule .Smażę drugą połowę
ryby i kładę na
cebulę zakrywam
cebulą.Do miski wlewam zagotowaną
wodę dodaje
cukier i
ocet mieszam.Zalewam
rybę i zostawiam ja na 2 dni . Po dwóch dniach jest gotowa .Pyszna .



czwartek, 25 grudnia 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter