Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Serniczek podany z
herbatąPaszteciki z
kapustą , ... »W pierwszy dzień Świąt Bożego Narodzenia będą pyszne
żeberka w marynacie
miodowo musztardowej. Robiłam je już i wiem jakie są przepyszne . Połączenie
miodu i
musztardy ma swoje zalety .
Mięso smakuje wybornie .Składniki:
żeberka mięsne 2 kgMarynata- 5 łyżek
miodu- 5 łyżek
musztardy bawarskiej Develey- sok z jednej
cytryny- 4 łyżki
oleju roślinnego- 2 łyżeczki
soli- 2 łyżeczki
pieprzu białegoPrzygotowanie :
Żeberka myjemy,kroimy na mniejsze kawałki, osuszamy i solimy.W międzyczasie przygotowujemy marynatę.
Miód,
musztardę,
sok z cytryny,
olej i
sól dokładnie mieszamy w miseczce.Nacieramy
żeberka i wkładamy do rękawa. Teraz do naczynia żaroodpornego .Pieczemy 80 minut w 200 stopniach.Podajemy z
ziemniakami z
wody lub z
pieczywem .
niedziela, 21 grudnia 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter