ßßß Cookit - przepis na Żeberka w miodowo - musztardowej marynacie

Żeberka w miodowo - musztardowej marynacie

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Serniczek podany z herbatą
Paszteciki z kapustą , ... »
W pierwszy dzień Świąt Bożego Narodzenia będą pyszne żeberka w marynacie miodowo musztardowej. Robiłam je już i wiem jakie są przepyszne . Połączenie miodu i musztardy ma swoje zalety . Mięso smakuje wybornie .
Składniki:
żeberka mięsne 2 kg
Marynata
- 5 łyżek miodu
- 5 łyżek musztardy bawarskiej Develey
- sok z jednej cytryny
- 4 łyżki oleju roślinnego
- 2 łyżeczki soli
- 2 łyżeczki pieprzu białego
Przygotowanie :
Żeberka myjemy,kroimy na mniejsze kawałki, osuszamy i solimy.
W międzyczasie przygotowujemy marynatę.
Miód, musztardę, sok z cytryny, olej i sól dokładnie mieszamy w miseczce.
Nacieramy żeberka i wkładamy do rękawa. Teraz do naczynia żaroodpornego .
Pieczemy 80 minut w 200 stopniach.
Podajemy z ziemniakami z wody lub z pieczywem .
niedziela, 21 grudnia 2014, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/12/Zeberka-w-miodowo-musztardowej-marynacie-1.html