Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Babka jogurtowaSernik
śmietankowy z 2 kg
sera »Dzisiaj kaczuszka coś innego hi hi ciekawe czy
będę od teraz cały rok jadła kaczuszki. Jestem pewna że od czasu do czasu mogła bym ją jeść .Składniki:
kaczka 2 kgjabłuszka małe 4 szt
marchew 3 szt
pietruszka 2 szt
seler 100 gram
cebula 1 szt( plastry
cebuli)dodatkowo:
sól pieprz i
majeranekKaczkę umyłam i osuszyłam przełożyłam do brytfanki , w której będzie pieczona. Natarłam porządnie
mięso solą i
pieprzem oraz
majerankiem. Teraz zabrałam się za jabłuszka i warzywa .
Marchew oraz
seler i
pietruszkę obrałam , a jabłuszka umyłam. Do środka
kaczki włożyłam małe jabłuszka. a na około
kaczki warzywa i plastry
cebuli . Podlałam pół litra rosołu .Piekłam w temperaturze 170° przez 3 godziny.Podczas pieczenia co jakiś czas podlewałam
kaczkę rosołem.

czwartek, 01 stycznia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter