Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Wiśniowiec z
galaretką i ...Kruche babeczki z bitą ... »Placki ziemniaczane z dodatkiem
mąki krupczatkiZnudzimy mnie już tradycyjne placki ziemniaczane. Postanowiłam tym razem zrobić z
mąką krupczatką . Co tam trzeba próbować nowych smaków . Wyjść poza tradycję i
smakową nudę
ziemniaki 1 kg
jajkomąka krupczatka pół szklanki ( jak za mało dodajemy więcej )
sól do smaku
pieprz biały mielony do smaku
oliwa z oliwek do smażeniaTrzemy na tarce
ziemniaki, odciskamy z
wody.Dodajemy
sól i
pieprz.Wbijajmy
jajko.Wszystkie składniki mieszamy i zostawiamy na chwile ( 15 minut) aby ciasto doszło do siebie.
Oliwę wlewamy i włączamy gaz .Kiedy
oliwa już "strzela " nakładamy łyżką ciasto i smażymy placki z obu stron na rumiany kolor.Uwielbiam te placki jeść z
sosem czosnkowym jak i
majonezowo -
keczupowym


wtorek, 24 lutego 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter