Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Kruche babeczki z bitą ...Babka na białkach z
żurawiną »
Wątróbka drobiowa z surówką z
białej kapusty i
kaszą gryczaną . Wiem , że nie każdy lubi
wątróbkę a skąd to wiem??????????????????? Wystarczy spojrzeć na moją córkę ( ble , fuj ) na porządku dziennym . Jednak pomimo to lobię zrobić sobie taki rarytas który tylko ja lubię . W końcu dla mnie a nie tylko to co che córką lub mąż .Składniki na 2 osoby :
wątróbka drobiowa 500 gram
sól prowansalska do smaku
pieprz biały mielony do smaku
kasza pęczak 1 woreczekDodatkowo:
kapusta biała 300 gram
marchewka 1- 2 szt ( dałam 1 szt)
koperek pół pęczka ( dałam szczyptę aby aby )
pietruszka listki
pieprz białysól 1 szczypta
cukier 1 łyżeczka
oliwa z oliwek 100 mlłyżka
soku z cytrynyWykonanie:Myjemy
wątróbkę i czyścimy z błonek.Osuszamy papierowym ręcznikiem i smażymy na
oliwie z oliwek z obu stron aż zmięknie .Doprawiamy
solą i
pieprzem do smaku .Surówka:
kapustę białą szatkujemy drobno.
Marchew obieramy i trzemy na tarce na wiórka.
koperek i
natkę drobno kroimy i dodajemy do
kapusty i
marchewki .Do szklanki wlewamy
oliwę , dodajemy łyżkę
soku z cytryny wsypujemy
sól i
cukier , mieszamy do rozpuszczenia .Polewamy dresingiem
kapustę marchew natkę i
koperek , mieszamy.Zostawiamy na 20 minut aby
kapusta zmiękła trochę .Podajemy z
kaszą i
wątróbką
czwartek, 26 lutego 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter