Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Wyniki konkursu z Develey
Sałatka jarzynowa »Ciasto wyszło delikatne jaśniutkie i pyszne . Jabłuszka pachniały , a
rodzynki dodały im słodkości .trudność: łatweczas: powyżej 60 minilość porcji: 256 jaj3, 5 szklanki
mąkimargaryna 350 gramśmietana18% 150 gram
cukier 2504
jabłkarodzynki golden bold suszona 100 gram
Owocowy Raj
rodzynki golden jumbo 100 gram
Owocowy RajUbijamy
jaja z
cukrem na puch. Masa robi się puszysta . Dodajemy przesianą
mąkę z
proszkiem do pieczenia . Rozpuszczamy
margarynę i studzimy . Dodajemy na przemian
margarynę i
śmietanę. Miksujemy nadal. Smarujemy blaszkę
margaryna i posypujemy
bułka tartą. Przekładamy prawie całe ciasto do blaszki. Obrane
jabłka i pokrojone w plasterki dosyć ciasno układam na cieście. Posypuje dwoma rodzajami
rodzynek. Pozostałym
ciastem smaruje jabłuszka z
rodzynkami . Tak zakrywam wszystko Piekę 60 minut w 170 stopniach. Blaszkę mam większą wiec więcej składników potrzebujemy . Po ostudzeniu posypujemy
cukrem pudrem.




czwartek, 16 października 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter