Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Babka
cytrynowo-piaskowaDeser
śliwkowo -
waniliowy »Nie ma to jak zrobić samemu bułeczki . Tym razem zrobiłam z
sezamem . Smakowały wszystkim domownikom .trudność: łatweczas: powyżej 60 minilość porcji: 20Zaczyn:100 g
mąki pszennej białej chlebowej typ 650 Młyn kopytowa80 gram
drożdży500 ml letniej
wody2 łyżki
miodu płynnegoResztę składników:900 g
maki pszennej białej chlebowej typ 650 Młyn kopytowa2,5 łyżeczki
soli2 łyżki miękkiego
smalcuDodatkowo:
sezam biały łuskanyDo Misy wsypuję
mąkę 900 gram.Robię zagłębienie.W małej miseczce rozrabiam
drożdże w 500 ml
wody .Dodaje
miód i 100 gram
mąki , mieszam razem.Wlewam zawiesinę do misy z
mąką zostawiam na 15 minut.Dodaję
sól i
smalec.Wyrabiam ciasto robotem.Zostawiam do wyrośnięcia na 1 godzinę.Przygotowuję blaszkę i kładę papier do pieczenia.Ciasto dzielę na 20 części i formuje bułeczki.Nacinam każdą bułeczkę przez środek i zostawiam do wyrośnięcia na 45 minut.Smaruje rozbełtanym
jajem każdą bułeczkę i posypuje
sezamem.Na dole pieca wstawiam naczynie z
woda i tak piekę Piekę 25 minut w 170 stopniach .( Jeśli ciasto będzie za rzadkie dodajcie
mąki , gdyby było za gęste to
wody )


poniedziałek, 15 września 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter