Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Kopytka ze
szczypiorkiemWiśniowe love- na
mące ... »Przy piątku najlepszym rozwiązaniem jest
ryba . Ja tez mam zawsze
rybkę ale tym razem postanowiłam ją przygotować w całkiem inny sposób.Mianowice zrobiłam pierogi z
rybą . Dokładnie z nototenią .Nototenia 1 . 5 kg
sok z cytryny wycisnęłam
czosnek sprasowany
sól pieprz biały mielony
papryka mielona czerwona słodkasos hamburgerowy Develey 200 mlCiasto na pierogi:500 g
mąki pszennejokoło 1/4 l
wody50 g miękkiego
masła1
jajko2
żółtka1 łyżeczka
soliZacznijmy od
ryby:Rozmroziłam nototenie oskrobała z łusek oczyściłam i oddzieliłam od ościZmieliłam
rybkę dwa
razy przez średnie sitko .Włożyłam
rybkę zmieloną na rozgrzany tłuszcz i smażyłam.
Skropiłam sokiem z cytryny posoliłam popieprzyłam
Czosnek sprasowałam i dodałam do
ryby .Wlałam sos hamburgerowy Develey tak połowę czyli 200 ml.Mieszałam do odparowania sosuCiasto na pierogi:Do miski wsypujemy
mąkę pszenną i
sólZalewamy ciepła
wodą.Dodajemy
żółtka ,
jajo i miękkie
masło.Wyrabiamy ciasto i wałkujemy .Szklanką wycinamy kółeczka.Nakładamy farsz
rybny i zlepiamy palcami pierogi.Gotujemy je wyjmujemy odcedzamy i podsmażamy najbardziej lubię takie podsmażone .



Zapraszam do sklepupiątek, 10 października 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter