ßßß Cookit - przepis na Pierogi z rybą

Pierogi z rybą

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Kopytka ze szczypiorkiem
Wiśniowe love- na mące ... »
Przy piątku najlepszym rozwiązaniem jest ryba . Ja tez mam zawsze rybkę ale tym razem postanowiłam ją przygotować w całkiem inny sposób.
Mianowice zrobiłam pierogi z rybą . Dokładnie z nototenią .
Nototenia 1 . 5 kg
sok z cytryny wycisnęłam
czosnek sprasowany sól pieprz biały mielony
papryka mielona czerwona słodka
sos hamburgerowy Develey 200 ml
Ciasto na pierogi:
500 g mąki pszennej
około 1/4 l wody
50 g miękkiego masła
1 jajko
2 żółtka
1 łyżeczka soli
Zacznijmy od ryby:
Rozmroziłam nototenie oskrobała z łusek oczyściłam i oddzieliłam od ości
Zmieliłam rybkę dwa razy przez średnie sitko .
Włożyłam rybkę zmieloną na rozgrzany tłuszcz i smażyłam.
Skropiłam sokiem z cytryny posoliłam popieprzyłam
Czosnek sprasowałam i dodałam do ryby .
Wlałam sos hamburgerowy Develey tak połowę czyli 200 ml.
Mieszałam do odparowania sosu
Ciasto na pierogi:
Do miski wsypujemy mąkę pszenną i sól
Zalewamy ciepła wodą.
Dodajemy żółtka , jajo i miękkie masło.
Wyrabiamy ciasto i wałkujemy .
Szklanką wycinamy kółeczka.
Nakładamy farsz rybny i zlepiamy palcami pierogi.
Gotujemy je wyjmujemy odcedzamy i podsmażamy najbardziej lubię takie podsmażone .
Zapraszam do sklepu
piątek, 10 października 2014, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/10/Pierogi-z-ryba-1.html